CNA România a amendat un post TV din cauza limbajului discriminator la adresa moldovenilor

Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) din România a a decis, luni, să amendeze televiziunea B1 TV cu 10.000 de lei românești, aproximativ 40 mii MDL, din cauza limbajului injurios folosit de Corneliu Vadim Tudor în emisiunea „Talk B1” din 29 noiembrie şi a afirmaţiilor cu caracter discriminator făcute de Radu Banciu pe 24 decembrie, scrie www.mediafax.ro.

banciu-300x216CNA a decis, la propunerea lui Christian Mititelu, să amendeze televiziunea B1 TV pentru ediţia din 29 noiembrie a emisiunii „Talk B1” şi pentru ediţia din 24 decembrie a emisiunii „Lumea lui Banciu”.

În emisiunea „Lumea lui Banciu” analizată, realizatorul Radu Banciu a vorbit despre premierul moldovean Iurie Leancă, spunând despre acesta că este „un terchea-berchea”.

De asemenea, Radu Banciu a afirmat: „În general, Moldova este exact ca ţiganul român care stă cu mâna întinsă pe Champs-Élysées (…) Asta este Moldova. Un ţăran sau un ţigan, după cum vreţi, care n-a făcut altceva decât să cerşească pe lângă România de când îi ştim noi”, a spu acesta, citat de Mediafax.

Membrul CNA, Christian Mititelu a spus, însă, că i se pare inadmisibil modul în care Radu Banciu s-a exprimat în legătură cu poporul din R. Moldova.

Mititelu a propus amendarea B1 TV  pentru încălcarea articolului 40, alineatele 2 şi 3 din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual şi a articolului 47, alineatul 2 din Cod, potrivit căruia „Este interzisă în programele audiovizuale orice discriminare pe considerente de rasă, religie, naţionalitate, sex, orientare sexuală sau etnie”.

„Pentru” aplicarea amenzii de  au votat 6 membri, iar „împotrivă” – 5 membri, mai anunță mediafax.ro.

Share
702 Vizualizari

One comment on “CNA România a amendat un post TV din cauza limbajului discriminator la adresa moldovenilor

  1. Johnf175 says:

    Purchase Generic Bactrim 800mg Without Prescription in Arlington eabdgacaeadc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *