CNA a reținut persoanele care intenționau să corupă deputați

Doi suspecți care urmau să corupă un deputat din Coaliția de Guvernare, cu suma de 250 mii dolari, au fost reținuți de CNA și riscă pînă la 6 ani de închisoare, au anunțat reprezentanții Procuraturii Anticorupție, în cadrul unei conferințe de presă.

P1140330Centrul Anticorupție a reținut în această dimineață un bărbat, fost angajat MAI în perioada cînd Gheorghe Papuc deținea funcția de ministru.

“Banii urmau să fie transmiși unui deputat pentru ca acesta să părăsească fracțiunea parlamentară din care face parte la moment”, a declarat şefului adjunct al Procuraturii Anticorupţie Adrian Popenco.

Potrivit sursei, acesta trebuia să anunță astăzi în ședința Parlamentului că părăsește formațiunea din care face parte.

Totodată, reprezentanții CNA nu au făcut public numele deputatului și nici a persoanei care ar fi organizatorul campaniei.

Tentativa de corupere a fost denunțară de intermediarul care urma sa transmită banii, au mai menționat sursa.

În acest context, un alt colaborator  CNA a declarat că “se examinează versiunea potrivit căreia banii ar fi  venit de peste hotare”.

Reamintim că, sesizarea a fost depusă acum trei săptămâni, cînd doi deputați au semnalat public că în privința lor, anumite persoane au întreprins acțiuni de corupere.

Share
1.034 Vizualizari

3 comments on “CNA a reținut persoanele care intenționau să corupă deputați

 1. Dorin says:

  Pe principalul nu la retinut, Platon trebuie prins si totul se va linisti de la sine, astia sint pesti mici, daca ei sint anihilati, raider-ul Platon poate gasi usor pe alti.
  Pe mine doar ma uimeste cum unii isi vind onoare, demnitatea si tara pentru 250 000 dolari, oare nu se gindesc ca nepotii, copii lor vor fi cei care vor duce povara si rusinea asta toata viata ?

 2. Artur Guranda says:

  CNA si-a facut treaba. Daca CNA ar fi scapat de sub control acest caz Coalitia mai pierdea inca un deputat. Azi unul mine altul si Platon in citeva zile ar fi distrus majoritatea parlamentara pro-europena. Desi trebuie sa asteptam ce vrea sa faca Butmalai!

 3. Dumitrita says:

  Imi pare rau ca apar persoana in societate,care reprezinta interesul unor “parteneri” externi ce-si doresc destabilizarea politica a tarii noastre. Sper ca organele de drept sa-l gaseasca pe cel care umbla cu sacul de bani pentru coruperea deputatilor si cu atit mai mult vreau ca debutatii sa fie mult mai atenti si sa se gindeasca mai mult inainte sa ia vreo decizie,de altfel vor fi judecati de catre societate,precum a spus si M.Lupu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *