Circa 900 moldoveni își fac zilnic pașapoarte biometrice

În luna martie, solicitările pentru perfectarea pașaportului biometric a crecut aproape de două ori, arată datele Ministerul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor. Solicitările în creștere vin după decizia Parlamentului European privind liberalizarea regimului de vize pentru cetățenii moldoveni.

pasaport biometricDe la începutul lunii,  subdiviziunile teritoriale de evidenţă şi documentare a populației ale întreprinderii de stat CRIS ”Registru” au recepționat în medie 900 de cereri zilnic. Comparativ cu perioada octombrie 2013 – februarie 2014 este o creștere cu 34 %.

În opinia specialiștilor, tendința de majorare a fluxului de solicitări este condiționată nu doar de abolirea regimului de vize pentru cetățenii moldoveni, dar şi de pregătirea pentru perioada estivală a anului.

Potrivit datelor statistice, fluxul de cereri începe să crească din martie şi atinge apogeul în iulie. Spre exemplu, în iulie 2013 au fost recepționate până la 1700 de cereri zilnic.

 

Share
1.128 Vizualizari

5 comments on “Circa 900 moldoveni își fac zilnic pașapoarte biometrice

 1. Mihai says:

  Se simte febra calatoriilor fara vize deci numarul solicitantilor de pasapoarte biometrice este in crestere. Odata cu abolirea vizelor si viziunile clare a reprezentantilor Corman,Lupu,Lazar sau Filip cu privire la apropierea de UE vom obtine un succes si nu in ultimul rind o satisfactie din prisma faptului ca vom calatori liber,fara careva obligatii si proceduri. Astept cu nerebdare luna mai!!

 2. Oleg says:

  Iata si dovada ca cetatenii vor in UE, iata confirmarea ca toate cerintele unor indivizi politici al de Dodon care doresc referendum sint ilogice, iata dovada ca RM trebuie sa continuie cursul European.

 3. Arcadie says:

  Regimul liberalizat de vize in Republica Moldova se datoreaza lui Igor Corman, Marian Lupu, Iurie Leanca care a stiut sa treaca cu capul sus indiferent ca cineva mereu bunea bete in roate si intr-un final au negociat. Inca putin timp si Moldovenii vor putea circula liber in UE. Pavel Filip si ministerul pe care il conduce e in stare sa asigure pentru fiecare cetatean pasapoarte biometrice plus ca au un pret mai mic decit cel de inainte

 4. Dorina says:

  De la ultima sa vizita la Bruxelles,Corman a venit cu vesti foarte bune,un rezultat care vina ca raspuns la atitudinea care a acordato acesta pentru un dialog constructiv cu europarlamentarii. Intr-un final acest scop a fost atins si este o realizarea a intregii societati,care sintem deschisi pentru Europa si care acceptam anume aceasta cale de evolutie a tarii noastre. Numarul pasapoartelor arata ca moldovenii au meritat liberalizarea vizelor.

 5. Olga P. says:

  Conditiile de perfectare a pasapoartelor biometrice si pretul accesibil va facilitata intr-un rastimp relativ scurt ca marea majoritate a cetatenilor din RM sa poata dobindi acte de tip nou. E un succes a IS Registru care se afala in subordinea Ministerului condus de Pavel Filip.
  Cind e de criticat criticam, cind e de apreciat apreciem la justa valoare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *