Circa 5000 de copii nevoiaşi vor primi daruri de la un ONG din Germania

Un număr de 5000 de copii din categoria social vulnerabili din Republica Moldova vor primi, pe parcursul săptămînii curente, cadouri de Crăciun din partea organizaţiei germane de caritate „Round table Deutschland”. Anunţul a fost făcut astăzi de ambasadorul Germaniei la Chişinău, Matthias Meyer.23525

Potrivit reprezentantului organizaţiei, Peter Weiss, scopul acestei acţiuni este de a aduce bucuria sărbătorilor de iarnă copiilor dezavantajaţi din ţările cu o economie mai joasă.

„Anul acesta am venit cu 70 de mii de cadouri de Crăciun, pe care le vom distribui copiilor din Republica Moldova şi din România. Aceste daruri au fost pregătite de copiii din Germania, membri ai organizaţiei, astfel încît să se bucure cît mai mulţi copii: atît cei care primesc, cît şi cei care au dăruit”, a declarat Weiss.

Beneficiarii acestor daruri au fost selectaţi cu ajutorul unui ONG din Republica Moldova, Rotary Club. „Au fost aleşi în primul rînd copiii cu dizabilităţi, apoi cei orfani şi cei care provin din familii social vulnerabile”, a declarat reprezentantul Rotary Club, Adrian Potlog.

Darurile conţin jucării, hăinuţe, rechizite şcolare şi vor fi împărţite în toate raioanele republicii. O asemenea acţiune din partea organizaţiei germane „Round table” are loc în ţara noastră pentru a doua oară.

Moldpres

Share
714 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *