Ciocolatele ar putea să se scumpească în următoarea perioadă

Ciocolata se va scumpi în următoarea perioadă din cauza faptului că oferta de cacao nu mai ține pasul cu cererea în creștere din întreaga lume, informează portalul money.ro.

cioco_44547800În ultimii zece ani, consumul de ciocolată a crescut, în întreaga lume, cu aproape o treime. În anul 2010, s-a ajuns la un consum de 5,54 milioane de tone de cacao, potrivit statisticilor oficiale ale Organizației Internaționale de Cacao.

Problema este, însă, că producătorii sunt deja depășiți de cererea prea mare și oferta nu mai face față. Astfel, în acest an, prețurile pentru cacao au crescut deja cu 9%. Prețul este așteptat să crească în următoarele luni sau chiar ani.

Prețul la cacao va crește si fie ciocolata se va scumpi, fie tabletele de ciocolată vor deveni mai micuțe, fie ambele variante: tablete de ciocolată mai mici și mai scumpe. Din păcate, prețurile vor scădea abia după ce producătorii vor planta noi arbori de cacao și aceștia vor da multașteptata roadă, adică, peste aproximativ zece ani, mai citează sursa.

În perioada 2006-2011, printre cei mai mari importatori de cacao au fost Statele Unite ale Americii, care au cumpărat 19,9% din cantitatea de cacao livrată la nivel mondial, Germania, unde au ajuns 13,1% din acest produs, Belgia (6,6%), Franța (5,8%), Rusia (5,5%), Marea Britanie (5,4%) și Italia (4,1%).

Share
600 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *