Cine sunt moldovenii care vor fi premiați de Băsescu

Oameni politici, artiști și scriitori moldoveni vor decorați de preşedintele României, Traian Băsescu, pentru merite deosebite, anunță un comunicat de presă al Preşedinţiei de la Bucureşti.

GetFile (6)Ordinul Naţional „Steaua României” – pentru Mircea Druc, primul premier al Republicii Moldova, şi lui Alexandru Moşanu, preşedintele primului Parlament al Republicii Moldova.

Dorin Chirtoacă, primar al Municipiului Chişinău și academicianul Mihai Cimpoi a fost decorați cu Ordinul Naţional „Steaua României”. Ordinul Naţional „Steaua României” – în grad de Cavaler a fost conferit Eugeniei Marin, preşedinte al Asociaţiei Obşteşti „Două Inimi Gemene”.

De asemenea, preşedintele României a acordat Ordinul Naţional „Serviciul Credincios” – lui Eugen Doga, compozitor, deputat în primul Parlament al Republicii Moldova, lui Nicolae Mătcaş, lingvist, publicist, poet, şi lui Constantin Tănase, director al cotidianului „Timpul” din Chişinău.

Băsescu a mai oferit Ordinul „Meritul Cultural” – pentru  scriitorilor moldoveni Emilian Galaicu-Păun, Nicolae Dabija și Arcadie Suceveanu, precum și Nicolae Botgros, director artistic şi prim dirijor al Orchestrei Naţionale de Muzică Populară „Lăutarii”.

Decorarea a fost făcută la propunerea consilierului prezidenţial Anca-Ileana Ilinoiu, şef al departamentului Politică Externă al Administraţiei Prezidenţiale.

 

Share
676 Vizualizari

One comment on “Cine sunt moldovenii care vor fi premiați de Băsescu

  1. lumea says:

    Oare un presedinte de stat trebuie sa se ocupe doar cu inmanarea de ordene si decoratii??? La Moldova tot cu asta se ocupa atat fostul cat si actualul presedinte. Greu le este demnitarilor de rang inalt, doar ca iata omulu de la tara ii este usor, caci este vizitat odata in 4 ani si atunci doar pentru promisiuni, ca mai apoi sa fie inhamat in loc de cal fiind infometat, bicuit si fugarit pentru a achita impozite statului. Munceste cu sapa in maina tot anul ca mai apoi sa mearga la piata unde sunt alti smekeri care ia marfa pe banuti apoi o realizeaza cu pret triplu .stfel, ramane sarmanul om cu truda si in sidoarea fruntii sa astepte alt an pentru a munci la fel cu gandul ca se alege si el macar cu niscaiva banuti pentru familie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *