Cinci produse alimentare fără termen de valabilitate

Recent, experţii au întocmit o listă cu cinci produse alimentare care nu expiră niciodată şi pot fi consumate oricând.

news-394385-780

Mierea se poate zaharisi şi îşi poate modifica culoarea, însă datorită proprietăţilor sale antibiotice nu se poate strica. Cu toate acestea, este indicat să o păstrăm într-un loc răcoros şi dacă se zahariseşte, să o punem într-un castron cu apă caldă.

Zahărul este duşmanul bacteriilor, care nu pot trăi şi nici nu se pot înmulţi în acest aliment. Zahărul trebuie păstrat în recipiente uscate şi închise. Indiferent dacă este vorba despre zahăr alb sau brun, acesta nu va fi niciodată expirat.

Vanilia face parte din categoria mirodeniilor, se folosește deobicei în cofetărie și patiserie. Cel mai indicat loc de păstrare ar fi un loc răcoros și întunecos.

Sarea trebuie păstrată într-un recipient din sticla, plastic sau portelan, acoperit cu un capac etans, astfel incat continutul sa nu absoarba aromele din jur.

Orezul alb, sălbatic, arborio sau basmati, toate rezistă extrem de mult. Excepția o constituie orezul brun, pentru ca are un conținut mai mare de ulei și trebuie pus în frigider sau în congelator. Odata ce ai deschis punga de orez, mută-l într-o cutie închisă pentru a-l menține proaspăt.

Share
640 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *