Cinci fructe bune pentru consumat toamna

Odată cu schimbarea condiţiilor atmosferice prin venirea toamnei este recomandat să consumi produse bogate în substanţe nutritive, mai ales fructe care să-ţi ofere energia zilnică necesară.mar-para-sxc_article-main-image

Toamna oferă posibilitatea consumului fructelor ale căror substanţe nutritive pot uşor să fie fixate în organismul uman, spre deosebire de anotimpul verii în care temperaturile ridicate împiedică de cele mai multe ori întărirea sănătăţii persoanele. Tipurile de fructe recomandate pentru toamnă sunt următoarele cinci:

1.Merele

Merele sunt bogate în fibre şi antioxidanţi care previn apariţia bolilor cronice. Este recomandat consumul merelor cu tot cu coajă sau coapte, deasupra fiind presărate stafide sau prad de scorţişoară.
2.Strugurii

Strugurii consumaţi toamna duc la reducerea riscului de formare a cheagurilor de sânge, scăderea colesterolului şi menţinerea unei tensiuni arteriale normale.
3.Perele

Perele au conţinut ridicat de fibre, fiind o sursă bună de vitamina C şi ajută, în plus, la un nivel al colesterolului mai scăzut. Fie coapte sau consumate direct acestea pot fi uşor adăugate la o salată uşoară de sezon.

4.Grapefruiturile

Grapefruiturile oferă o sursă importantă de vitamina C, acid folic şi potasiu, precum şi fibre. Grapefruitul roz este bogat în antioxidant licopen. Consumul acestui fruct produce mai multe substanţe nutritive faţă de orice suc natural băut.

5.Fructele de Kiwi

Fructele de kiwi sunt recomandate pentru potasiul pe care îl oferă, precum şi vitamina C şi fibre. În realizarea salatelor de fructe, kiwi este un ingredient de bază pentru că ajută la îmbunătăţirea imunităţii.

adevarul.ro

 

Share
739 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *