Cinci candidați la funcția de primar al Capitalei pot da start campaniei electorale

Consiliul Electoral al Circumscripției Electorale Chișinău a înregistrat primii cinci candidați pentru alegerile din 20 mai. Aceștia sunt: Reghina Apostolova, candidata Partidului Șor; Valeriu Munteanu, candidatul Partidului Liberal; Vasile Costiuc, candidatul Partidul „Democrația Acasă”, Andrei Năstase, candidatul comun al Partidului Politic Platforma Demnitate și Adevăr și Partidul Acțiune și Solidaritate și Alexandr Roșco, candidatul Partidului „Casa Noastră-Moldova”.

Cei cinci au depus actele la Consiliul Electoral în data de 4 aprilie. Tot atunci, în urma tragerilor la sorți, și-au aflat și locul în buletinul de vot. Primul este Vasile Costiuc, urmat de Andrei Năstase, Alexandr Roșco, Reghina Apostolova și Valeriu Munteanu.

În afară de cei cinci înregistrați, a solicitat înscrierea în cursa electorală și candidatul Partidului Socialiștilor. Ion Ceban a depus actele la Consiliul Electoral marți, 10 aprilie, decizia urmând să fie luată în cel mult șapte zile.

Sergiu Tofilat și Maia Laguta, care și-au declarat intenția să candideze independent, au solicitat săptămâna trecută listele de subscripție pentru a aduna, așa cum prevede legea, minimum zece mii de semnături de susținere de la locuitorii municipiului Chișinău. Liste de subscripție a solicitat astăzi și primarul interimar Silvia Radu. Într-o postare, Silvia Radu a comunicat că va aduna semnături începând cu 11 aprilie, dar nu știe deocamdată dacă va candida sau nu.

Partidului Unității Naționale l-a înaintat pe Constantin Codreanu la funcția de primar general. Acesta se lansează în campania electorală miercuri, 11 aprilie, dar încă nu a depus actele pentru înscriere în cursă.

Termenul în care poate fi solicitată înscrierea în cursa electorală expiră la 19 aprilie.

Share
421 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *