Chișinăul va plăti pentru chirie Transnistriei

Chişinăul este dispus să achite contractele de locaţiune a instituţiilor de învăţământ cu predare în limba română din stânga Nistrului. Afirmaţia aparţine şefei grupului de lucru pentru educaţie de la Chişinău, Liliana Nicolaescu-Onofrei, în cadrul unei şedinţe de lucru, la care au participat şi experţi din stânga Nistrului, transmite postul public de TV.

big-chisinaul-dispus-sa-achite-chiria-sediilor-institutiilor-cu-predare-in-limba-romana-din-stanga-nistruluiLiliana Nicolaescu-Onofrei a subliniat că Chișinăul priveşte acest subiect ca fiind unul tehnic care nu trebuie politizat şi care urmează a fi soluţionat pentru ca procesul educaţional din aceste şcoli să nu fie periclitat.

Părţile au convenit asupra organizării în timpul apropiat a unei inspecţii comune în şcolile cu predare în grafia latină referitor la respectarea normelor sanitaro-igienice și normelor antiincendiu.

Totodată, Chişinăul a reiterat poziţia privind necesitatea abţinerii de la acţiuni unilaterale îndreptate împotriva şcolilor moldoveneşti din regiunea transnistreană și a stopării presiunilor de orice gen asupra corpului didactic, elevilor şi părinţilor.

Menționăm, că școlile cu predare în limba română din regiunea transnistreană şi în special Liceul „Lucian Blaga” sunt vizate în ultima perioadă de presiunile autorităţilor separatiste de la Tiraspol.

 

Share
672 Vizualizari

One comment on “Chișinăul va plăti pentru chirie Transnistriei

  1. Sandu says:

    Aici vad o singura solutie de care zicea anterior Marian Lupu , din momentul in care RM economic va fi una prospera vom fi si mai atractivi pentru Transnistria .Deaceea trebuie sa continuam claea spre UE si modernizare ,dar actualmente sa fie aplanate toate situatiile de conflict care sunt create .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *