Chișinăuienii “vor călca în picioare” 5 mln lei

Pe parcursul săptămânii curente, muncitorii întreprinderii municipale „Exdrupo” vor aplica marcajul rutier pe mai multe străzi din capitală. Prioritate au arterele amplasate la ieşirea şi intrarea în oraş, dar şi trecerile pietonale din preajma instituţiilor de învăţământ.

images (13)Solicitat de IPN, şeful adjunct al întreprinderii, Vasile Panico, a menţionat că, pe parcursul săptămânii curente, sunt preconizate lucrări pe str. Calea Ieşilor, bd. Mihai Viteazu şi str. Petricani. Săptămâna trecută, a fost aplicat marcajul longitudinal rutier pe Şoseaua Munceşti, strada Dacia, spre satul Sângera.

Pentru marcajul tuturor trecerilor pietonale şi pentru procurarea indicatoarelor rutiere noi din bugetul municipal s-a alocat suma de 5 milioane de lei. Vopseaua aplicată este importată din Belarus şi, potrivit certificatului de conformitate, are o rezistenţă de cel puţin trei luni.

Municipalitatea reînnoieşte marcajele rutiere de două ori pe an: primăvara şi toamna, la începutul anului şcolar. Pe străzile din capitală există circa 10 mii de indicatoare rutiere şi peste 360 de treceri pietonale.

Share
579 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *