Chișinăuenii vor plăti în medie 1000 lei pentru căldura livrată în decembrie

Majoritatea dintre locuitorii capitalei vor avea de achitat până la o mie de lei pentru agentul termic consumat în luna decembrie 2013. În medie, consumatorii vor plăti 24 de lei pentru fiecare metru pătrat de spaţiu încălzit. Despre acest lucru a anunţat în cadrul şedinţei operative de la Primărie directorul „Infocom”, Ion Mărgineanu.

23891Potrivit funcționarului, circa 56 de mii de consumatori casnici vor scoate din buzunare până la 1500 de lei pentru factura la încălzire din luna decembrie. Ion Mărgineanu a mai spus că 10% din chișinăuieni vor avea de achitat pentru agentul termic consumat în decembrie până la două mii de lei, iar pe 38 de mii de chișinăuieni căldura din calorifere îi va costa până la 500 de lei.

Directorul „Infocom” a mai spus că circa trei mii de consumatori casnici vor avea de achitat peste două mii de lei pentru agentul termic furnizat în decembrie.

Edilul capitalei, Dorin Chirtoacă, a solicitat direcțiilor responsabile economisirea agentului termic.

Meteorologii prognozează pentru această săptămână temperaturi de +9 grade Celsius pe timp de zi. Primii fulgi ar putea cădea la sfârșitul acestei săptămâni, potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat.

TRM

Share
583 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *