Chișinău: Iluminatul public pe Viaduct a fost modernizat

Instalațiile de iluminat public de pe strada Ciuflea și Viaduct din centrul capitalei au fost inaugurate ieri seara după ce au fost modernizate. Proiectul a costat bugetul municipal 1,7 milioane de lei, informează MOLDPRES.

Pe parcursul lunii curente, pe aceste sectoare au fost instalate 154 corpuri de iluminat. Ca rezultat, cheltuielile pentru energia electrică vor fi mai mici cu 45%.

Prezent la inaugurare, primarul general interimar al capitalei, Ruslan Codreanu, a menționat că zona de referință este una aglomerată, îndeosebi Viaductul, cu trafic sporit, unde frecvent sunt înregistrate accidente rutiere. Astfel, municipalitatea a decis că acest segment să fie modernizat prin iluminat stradal, chiar de la începutul anului curent.

Potrivit Primăriei capitalei, în prezent, lucrări de modernizare a iluminatului public se mai desfășoară pe străzile Muncești, Kiev, Calea Moșilor, bulevardul Moscova și tronsonul Grădina Botanică – bulevardul Dacia.

Totodată, pe bulevardul Mircea cel Bătrân, străzile Ion Creangă, Alba – Iulia și Parcul Valea Trandafirilor au fost deja executate lucrări de înlocuire a corpurilor de iluminat, pentru asta fiind cheltuite 5,2 mln de lei din cele 14 milioane prevăzute în buget.

Pe parcursul anului 2019 urmează a fi modernizat iluminatul public și pe străzile Calea Ieșilor și sectorul Budești 2.

Share
373 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *