Chirtoacă: ACUM nu a anunțat un termen limită pentru depunerea dosarelor

Președintele Partidului Liberal, Dorin Chitoacă, susține că mențiunea blocului ACUM precum că dosarele candidaților propuși de PL spre concursul de meritocrație au ajuns cu întârziere, respectiv, candidații PL pot fi considerați doar pe circumscripțiile 1,11,18, 44,45,47 și 49, este doar un pretext, mai ales că ACUM nici nu a anunțat un termen limită pentru trimiterea respectivelor dosare. Declarațiile au fost făcute de liberal marți, 25 decembrie. în cadrul unei conferințe de presă, transmite IPN

Din lista PL trimisă către ACUM fac parte șapte candidați. Este vorba despre însuși Dorin Chirtoacă, Veronica Herța, Corina Fusu, Mihai Moldovanu, Ion Cebanu și doi reprezentanți ai organizațiilor de tineret PL.

Potrivit lui Dorin Chirtoacă, nu poate fi vorba de o întârziere, deoarece termenul limită de depunere a actelor la Comisia Electorală Centrală (CEC) este 24 ianuarie. Totodată, liberalul spune că decizia ACUM este nefondată, deoarece orice decizie cu privire la PL putea fi luată doar în cadrul unei ședințe cu prezența unui membru PL, care să fie succedată cu proces verbal și de o decizie comunicată în față, ședință care nu a avut loc.

Președintele PL spune că, dacă blocul ACUM nu-și va schimba poziția privind pretextul legat de întârzierea dosarelor, în zilele următoare, la ședința biroului politic al formațiunii, membrii PL vor lua o decizie în ce mod vor proceda mai departe.

În contextul declarațiilor lui Dorin Chirtoacă, blocul ACUM a menționat, într-o postare pe o rețea de socializare, că blocul a fost constituit din Platforma DA și PAS și că nu a existat opțiunea ca PL să facă parte din blocul ACUM.

„Propunerea noastră era să acceptăm în concurs membri din alte partide, inclusiv PL. La data trimiterii candidaților potențiali de către PL, procesul de evaluare era aproape finalizat. Ne-am exprimat disponibilitatea sa discutăm doar circumscripțiile pentru care nu este stabilit candidatul final”, a menționat blocul ACUM.

PL a decis să participe în alegerile parlamentare în cadrul blocului ACUM pe 16 decembrie. În aceeași zi, PAS și PPPDA au semnat un acord de constituire a blocului electoral ACUM.

Share
642 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *