China: Al zecelea deces cauzat de virusul H7N9 al gripei aviare

gripa_porcina_88Virusul H7N9 al gripei aviare a făcut o a zecea victimă joi în China, în estul ţării, unde autorităţile au interzis creşterea păsărilor la domiciliu pentru a încerca să oprească răspândirea infecţiei, relatează AFP.

Victima este un pensionar în vârstă de 74 de ani, din Shanghai, au indicat autorităţile din acest oraş de 23 de milioane de locuitori unde s-au produs şase din cele zece decese cauzate de acest virus.

Tulpina H7N9 a gripei aviare, care nu se transmitea la om până acum, a infectat în total 38 de persoane în estul Chinei. Un băiat din Shanghai, care era purtător al virusului, a fost declarat vindecat şi a putut părăsi spitalul.

Shanghai, capitala economică a Chinei, a luat măsuri pentru a încerca să oprească răspândirea infecţiei, în timp ce industria avicolă chineză este puternic afectată pe plan comercial din cauza acestor măsuri.

După ce a închis pieţe unde se vindeau păsări vii şi a ordonat sacrificarea a zeci de mii de exemplare, metropola a interzis cursele cu porumbei călători şi vânzarea păsărilor de companie. Au fost închise, de asemenea, volierele din grădinile zoologice.

Nu există nicio dovadă a transmiterii virusului H7N9 de la om la om, a dat asigurări la Beijing Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Share
2.838 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *