Cetățenii ar opta pentru Lupu

lupu2Cetăţenii Republicii Moldova ar opta pentru liderul Partidului Democrat Marian Lupu în cazul în care ar avea loc alegeri directe pentru preşedintele ţării. Marian Lupu ocupă locul întâi, printre liderii Coaliţiei Pro-Europene, în preferinţele cetăţenilor în cazul unui asemenea scrutin. El este depăşit doar de liderul comuniştilor Vladimir Voronin, potrivit Barometrului de Opinie Publică, prezentat joi de Institutul de Politici Publice.

Alte personalitaţi pentru care oamenii ar vota pentru funcţia de preşedinte sunt liderul PLDM Vlad Filat, premierul Iurie Leancă şi actualul şef al statului, Nicolae Timofti.

Sondajul relevă că majoritatea populaţiei consideră că lucruruile în Republica Moldova merg într-o direcţie greşită şi nu este mulţumită de nivelul de trai. În acelaşi timp, doar o mică parte din respondenţi s-au declarat dispuşi să participe la acţiuni de proetst faţă de actuala guvernare – 32%. Doar 13% ar participa la blocarea străzilor şi doar 10% la greve ilegale.

Doar 32% dintre participanţii la sondaj au declarat că ştiu despre revoluţia de catifea organizată de opoziţia comunistă, şi doar 15% au declarat că persoanele pe care le cunosc ar participa la acţiunile de protest organizate de comunişti. Peste 45% din cei intervievaţi consideră că Partidul Comuniştilor are nevoie de un nou lider şi doar 38% cred că trebuie să rămână Vladimir Voronin.

Sondajul mai relevă că 48% din populaţie ar vota pentru aderarea la Uniunea Europeană, iar 46% la Uniunea Vamală. Dacă ar avea de ales între cele două structuri, mai mulţi ar alege UE.

Televiziunea rămâne principala sursă de informare penrtu cetăţeni, locul doi fiind ocupat de Internet, urmat de radio. Cel mai urmărit şi cel mai veridic canal de televiziune, potrivit sondajului este Prime TV, urmat de Moldova 1 şi PRO TV.

Sondajul a fost realizat pe un eşantion de 1144 persoane, în perioada 6-15 noiembrie, marja de eroare estimată fiind de 3%.

Share
7.482 Vizualizari

3 comments on “Cetățenii ar opta pentru Lupu

  1. Irina says:

    Si cred ca nu ar da gres, si eu il sustin pe Lupu, el chiar merita, este apreciat la nivel international este vazut bine si in tara. De ce nu….

  2. Gicu says:

    Increderea aceasta se datoreaza puterii sale de convingere si sacrificiul timpului pentru a se apropia de popor si al ajuta pe acesta , prin urmare se vad si rezultatele sustinerii dumnealui din partea cetatenilor.

  3. Viorica says:

    E pur firesc ca Marian LUPU este unul din cei mai preferati politicieni , omul acesta stie sa raspunsa si sa indeplineasca ceea ce a promis , taote pentru popor si viitoarele noastre posibilitati de-a trai mult mai bine si prosper.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *