Cererile pentru compensațiile la căldură sunt în scădere

Chiar dacă procedura de obținere a compensațiilor a fost simplificată din nou, numărul beneficiarilor în acest sezon de încălzire este foarte mic. Autoritățile explică fenomenul prin faptul că solicitanții nu prezintă toate actele necesare, transmite tv7.

8437_imagesAnul trecut, 34 mii de familii au beneficiat de compensații pentru căldură. În acest an, numărul ar putea fi cu mult mai mic. Până astăzi au fost transmise la preturi 18.900 de dosare din aproape 20.300 dosare câte au fost primite în total de la cetățeni.

“Straniu, teoretic am fi trebuit să avem mai mulți pentru că am ridicat pragul era 1450 lei venitul, iar acum e 1700”, a declarat primarul capitalei, Dorin Chirtoacă.

Primarul va dispune crearea unui grup de lucru care va verifica dosarele problematice. Amintim că doritorii de a beneficia de compensații nu mai trebuie să prezinte un certificat despre venituri eliberat de Inspectoratul Fiscal, deși Consiliul Municipal Chișinău a adoptat o decizie în acest sens.

Procedura de dobândire a ajutorului a rămas cea veche, impune prezentarea certificatului despre salariul câștigat în ultimul an. În acest an, de la buget s-au alocat în jur de 7 milioane de lei pentru compensații la căldură.

Share
618 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *