Cenușăreasa alcoolică, Scufița Roșie supraponderală și Mica Sirenă din acvariu

Disney_1Proiectul foto ”Prințese decăzute” aparține artistei canadiene Dina Goldstein și propune un alt sfârșit poveștilor cu prințese. În acest proiect, Albă ca Zăpada, Jasmine sau Pocahontas nu trăiesc fericite până la adânci bătrâneți.

Dina Goldstein oferă basmelor cu prințese finaluri realiste și ancorate în realitatea zilelor noastre. Alba ca zăpada trăiește într-o căsătorie nefericită, iar Mica Sirenă este captivă într-un acvariu.

”Proiectul meu s-a născut dintr-o frustrare personală. Mă revoltă lait-motivul fericiți până la adânci bătrâneți, concept cu care suntem hrăniți în copilărie ”, spune Goldstein.

Ideea proiectului a venit atunci când fiica ei a devenit interesată de poveștile cu prințese, eveniment care a coincis cu diagnosticul de cancer primit de mama ei. ”Aceste evenimente s-au ciocnit și m-au făcut să mă întreb ce ar face o prințesă daca ar trebui să se upte cu o astfel de boală, sau dacă s-ar confrunta cu probleme financiare.”

”Am început să îmi imaginez care e viața unei prințese după acel fericiți până la adânci bătrâneți. În mod normal, ele ar trebui să se confrunte cu aceleași probleme cu care se confruntă femeile moderne.” a mai spus Dina Goldstein.

Share
2.920 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *