Cele mai proaste obiceiuri la micul dejun

Numeroase studii au demonstrat importanţa mesei de la micul dejun, iar persoanele care sar peste ea sunt predispuse la îngrăşat, boli de inimă şi un nivel scăzut de energie pe parcursul zilei, citează eva.ro.

391367l-640x0-w-9b5a8175
Iată care sunt cele mai proaste obiceiuri pe care trebuie să le eviţi la micul dejun, deoarece îţi pun în pericol silueta şi sănătatea:

1. Îţi place să mănânci ceva dulce la micul dejun

Acest obicei de a opta pentru alimente dulci la micul dejun poate să-ţi distrugă silueta, dar şi sănătatea pe termen lung. Astfel, clătitele, vafele, brioşele sau alte dulciuri nu sunt potrivite pentru micul dejun.

2. Îţi place să bei suc de portocale

Sortimentele cumpărate ies din discuţie, deoarece conţin fie zahăr rafinat, fie îndulcitori artificiali. De asemenea, atunci când bei un pahar mare de suc de portocale este o cantitate prea mare de fructoză pentru organism.

3. Bei cafea cu zahăr, frişcă, siropuri

Nu trebuie să renunţi la cafeaua de dimineaţă chiar dacă ţi-ai propus să mănânci mai sănătos. Însă, trebuie să reţii că o ceaşcă de cafea simplă este cea care îţi va furniza energia necesară.

4. Faci excese culinare la micul dejun

Proteinele, fructele, legumele, cerealele integrale sunt toate opţiuni bune pentru micul dejun, însă nu trebuie să exagerezi cu cantităţile pe care le consumi.

5. Nu mănânci acasă şi eşti tentată să alegi alimente nesănătoase

Alunele prăjite de la automatele cu mâncare şi băuturi pot să fie mai sănătoase decât pateurile sau alte produse de panificaţie. Chiar dacă au un conţinut ridicat de găsimi şi calorii, măcar aduc proteine şi fibre organismului şi îţi vor ţine mai mult timp de foame decât gogoşile sau pateurile, susţin specialiştii în nutriţie.

 

Share
623 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *