Cele mai practice metode de a economisi bani

A economisi bani nu inseamna doar a umbla dupa reduceri atunci cand faci cumparaturi. Este important sa te straduiesti sa pui deoparte sume de bani pe care sa le poti folosi intr-o situatie mai speciala, neprevazuta.

dv1693001– Taie din cheltuielile personale

– Economiseste din banii pentru mancare

– Renunta la vicii

– Nu cumpara obiecte scumpe sub impulsul momentului, ci amana cu cel putin o zi achizitia, ca sa ai timp sa evaluezi necesitatea acesteia.

– Pastreaza toate chitantele de la cumparaturi si uita-te peste ele la sfarsitul lunii, ca sa iti dai seama cam in ce directie se duc banii tai.

– Atunci cand trebuie sa pleci intr-o calatorie cumpara-ti din timp biletele de avion si fa-ti rezervare la hotel cu cateva luni inainte.

– Daca vremea iti permite, mergi pe bicicleta pana la munca – vei economisi banii de benzina si, in acelasi timp, vei da jos kilogramele nedorite.

– Incearca sa reduci consumul de energie in casa: opreste calculatorul daca nu il folosesti, stinge lumina cand iesi din camera, cumpara surse de energie economice etc.

Ca sa inveti cum sa economisesti bani, trebuie sa fii pregatita sa renunti la multe lucruri ce tin mai mult de confort sau distractie. Desigur, nu te ajuta la nimic sa devii zgarcita, pentru ca nu te-ai mai bucura de nimic.

Divahair.ro

Share
569 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *