Cele mai ciudate cadouri primite de familia regală britanică

Familia regală britanică a publicat lista cadourilor primite oficial în 2013. Printre cele mai ciudate se numără un pitic de grădină, o turtă dulce în formă de catedrală și o machetă din ciocolată a castelului Windsor, relatează Agerpres, cu refrire la agenția Belga.

familia-regala-britanicaPotrivit listei oficiale publicate miercuri de serviciile palatului Buckingham și Clarence House, regina Elisabeta a II-a primit anul trecut peste 70 de cadouri, printre care portretul său gravat în trunchiul unui copac, oferit de un parlamentar din Sri-Lanka, și un abonament la metroul londonez tipărit cu ocazia celei de-a 150-a aniversări a transportului subteran din capitala britanică.

Președintele Emiratelor Arabe Unite (EAU), șeicul Khalifa Bin Zayed, i-a dăruit reginei o ramă foto de aur, bătută cu pietre prețioase, fixată pe un ou de struț, precum și un colier de perle naturale din Golf. Președintele croat Ivo Jospiovici i-a oferit suveranei trei sticle de vin, iar firma de dulciuri Mars, o machetă din ciocolată a castelului Windsor.

Prințesa Anne a primit anul trecut, printre altele, un pitic de grădină și un îngeraș de plastic, iar prințul Andrew, duce de York, un coș de ciocolată, rahat turcesc, șampanie, ceai, o turtă dulce în formă de catedrală, pricomigdale și un urs de ciocolată.

Cadourile pot fi refuzate dacă sunt considerate nepotrivite sau dacă ‘l-ar putea face pe membrul familiei regale să se simtă dator’. Cadouri personale pot fi considerate doar cele cu o valoare mai mică de 150 de lire sterline (180 de euro).

 

 

Share
2.468 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *