Cele două acorduri votate azi în Parlament

Parlamentul a votat vineri, 21 februarie, două Acorduri bilaterale cu Spania, referitoare la cooperare în domeniul vamal și combaterea criminalității, informează Radio Chișinău.

GetFile (7)Documentele au provocat dezbateri în rândul deputaților, pentru că în ele se menționează că sunt redactate în limba moldovenească. Deputatul Valeriu Munteanu a solicitat modificarea textului, în conformitate cu decizia Curții Constituționale care a constat că denumirea limbii oficiale este româna, potrivit Declarației de Indepenedență.

Ministrul adjunct al Justiției, Nicolae Eșanu, care a prezentat proiectele în Parlament, a explicat că textul acordurilor nu poate fi modificat, pentru că ar trebui renegociat cu partea spaniolă.

Președinta Comisiei pentru politică externă și integrarea europeană, Ana Guțu, a declarat că va sesiza Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Eurpene referitor la denumirea limbii în care sunt redactate tratatele și acordurile internaționale.

În final, acordurile au fost ratificate cu votul majorității parlamentare, inclusiv a opoziției. De la vot s-au abținut deputații Partidului Liberal și deputatul Mihai Godea.

Share
547 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *