CEC dezminte acuzațiile care i se aduc

Comisia Electorală Centrală dezminte acuzațiile care i se aduc în contextul nevalidării de către instanța de judecată a alegerilor locale ale primarului de Chișinău, menționând că acestea sunt nefondate, nu sunt probate și conțin subtext politic, transmite IPN.

Într-un comunicat de presă emis de CEC, instituția constată că difuzarea de informații denigratoare, cu utilizarea unui limbaj care încalcă normele de etică și morală, are drept scop subminarea autorității și credibilității organelor electorale, dar și a întregului proces electoral.

CEC menționează că anume instanța de judecată are competența exclusivă de a confirma legalitatea alegerilor locale noi ale primarului general al municipiul Chişinău și validarea mandatului primarului ales. În comunicat se precizează că atât CEC, cât și Consiliul Electoral al Circumscripției Electorale Chișinău au organizat alegerile locale noi din municipiul Chișinău în mod onest, corect, cu respectarea prevederilor legale. Dovadă este și lipsa contestațiilor care să vizeze activitatea autorităților electorale sau a deciziilor instanțelor de judecată care să constate ilegalități în acest sens.

CEC cheamă la calm toți subiecții electorali, inclusiv cetățenii, partidele politice, instituțiile media și îi îndeamnă să nu implice Comisia în jocuri politice. Comisia menționează că rămâne a fi și în continuare o instituție independentă, deschisă, profesionistă, gata să facă față oricăror provocări și care va continua să depună eforturi consolidate pentru garantarea unor alegeri corecte.

Comisia Electorală Centrală se va întruni în ședință vineri, 29 iunie, începând cu ora 14.00, pentru a lua act de hotărârea Judecătoriei Chișinău din 19 iunie, care a devenit irevocabilă prin încheierea Curții Supreme de Justiție din 25 iunie, prin care nu s-a confirmat legalitatea alegerilor locale noi din 20 mai (turul I) și 3 iunie (turul II) pentru funcția de primar general al municipiului Chișinău.

Share
867 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *