CEC declară referendumul republican consultativ valid

Comisia Electorală Centrală (CEC) a anunţat astăzi că referendumul republican consultativ desfăşurat în data de 24 februarie, concomitent cu alegerile parlamentare este declarat valid. Şeful CEC, Alina Rusu a declarat că la plebiscit a participat numărul necesar de alegători pentru ca acesta să fie valabil.

„A participa mai mult de o treime din numărul total de cei prezenţi la urnele de vot, adică 39% dintre alegători”, a declarat Alina Russu.

Astfel la întrebarea privind reducerea numărului de deputaţi de la 101 la 61, peste 730 de mii de cetăţeni au votat „pentru”, în timp ce circa 70 de mii au ales opţiunea „contra”.

Totodată, la cea de-a doua întrebare referitoare la revocarea deputatului în caz că acesta nu-şi onorează angajamentele, peste 700 de mii de alegători au votat „pentru” această măsură, în timp ce circa 70 de mii au votat „contra”.

Alina Russu a precizat că circa 40 de procese verbale din cele 2141 privind referendumul încă nu au fost procesate.

Referendumul consultativ prin care cetăţenii R. Moldova au fost întrebaţi dacă sunt de acord cu reducerea numărului de deputaţi a trecut pragul electoral şi este declarat valid. Potrivit preşedintelui Comisiei Electorale Centrale, Alina Russu, la referendum au participat peste 1,45 milioane de persoane cu drept de vot CEC urmează să revină cu rezultatele referendumului după ce vor fi procesate toate procesele verbale.

Share
495 Vizualizari

One comment on “CEC declară referendumul republican consultativ valid

  1. Solon says:

    Ceva nu e clar cum s+a votat contra 70 mii sau 700 mii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *