CEC a încheiat procedura de înregistrare a concurenților pe circumscripția națională

Comisia Electorală Centrală a încheiat miercuri, 30 ianuarie, procedura de înregistrare a concurenților electorali pe circumscripția națională. În total la alegeri vor participa 15 partide politice, mișcări politice și blocuri electorale, transmite IPN.

Conform ordinii stabilite în urma tragerilor la sorți, Partidul Democrat va fi primul pe buletinul de vot, urmat de Blocul electoral ACUM DA PAS și Partidul Comuniștilor, după care, pe locul patru – Partidul Socialiștilor. Pe locul cinci se va regăsi Partidul „Șor”, pe șase – Mișcarea Populară Antimafie, iar pe șapte – Partidul Politic „Partidul Nostru”.

Partidul Național Liberal va fi cu numărul opt în buletinul de vot, iar Partidul Politic „Voința Poporului” – cu numărul nouă. Partidul Regiunilor se va regăsi pe poziția a zecea, iar Partidul Politic „Democrația Acasă” – pe a unsprezecea. Pe poziția a douăsprezecea urmează Mișcarea Profesioniștilor „Speranța – Надежда”, pe treisprezece – Partidul Politic „Patria”, pe paisprezece Partidul Verde Ecologist, iar pe ultima poziție, a cincisprezecea, Partidul Liberal.

CEC urmează joi, 31 ianuarie, să anunțe câți candidați sunt și pe circumscripțiile uninominale.

Share
353 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *