Cea mai bună universitate acuzată de violenţă sexuală

Biroul pentru Drepturi Civile al Departamentului american pentru Educaţie a lansat o anchetă asupra eşecului Harvard College de a combate violentele sexuale produse în campus, relatează Huffington Post, potrivit Mediafax.

165196_firstDepartamentul pentru Educaţie va investiga acuzaţiile potrivit cărora colegiul nu a răspuns prompt la informaţiile privind violenţa sexuala la care sunt expuşi studenţii şi, în unele cazuri, faptul ca victimele unor agresiuni care au fost forţate să locuiască în aceeaşi clădire cu presupusul agresor.

Oficialii federali răspund unei plîngeri întocmite de un grup de studenţi la 31 martie. OCR a declarat că ar vrea sa viziteze campusul pentru a discuta cu studenţii şi personalul, dar nu a precizat cînd anume.

“Este greu de spus de ce şcoala tăragănează sau de ce Harvard este aşa de rezistentă în a lua aceste decizii politice”, a declarat cercetătoarea Michelle Maziar, absolventa a universitaţii.

Informaţia privind o ancheta federală face din Harvard University cea de-a doua şcoală investigată de OCR, după Harvard Law, în 2011.

 

 

Share
2.126 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *