Ce zice Trump despre înregistrarea uciderii jurnalistului Khashoggi

Preşedintele american Donald Trump a declarat că dispune de înregistrarea uciderii jurnalistului Jamal Khashoggi în consulatul Arabiei Saudite din Istanbul, însă nu vrea să o asculte deoarece conţinutul său este „foarte violent”, relatează AFP.

„Avem înregistrarea, nu vreau să o ascult (…) pentru că este o înregistrare a suferinţei”, a declarat el într-un interviu difuzat duminică de Fox News.

„Am fost pe deplin informat, nu există niciun motiv să o ascult”, a continuat el. „Ştiu exact ce s-a întâmplat (…) a fost foarte violent, foarte brutal şi groaznic”.

Potrivit Washington Post şi New York Times, CIA a ajuns la concluzia că prinţul moştenitor saudit Mohammed bin Salman a ordonat asasinarea lui Jamal Khashoggi.

Întrebat dacă prinţul saudit, care contestă orice implicare, l-a minţit pe preşedintele Statelor Unite, Donald Trump a răspuns: „Nu ştiu. Cine ştie cu adevărat?”.

„Mi-a spus că nu are nimic de-a face cu asta. Mi-a spus poate de cinci ori, cu ocazii diferite, inclusiv cu câteva zile în urmă”, a adăugat el.

Reamintind că Statele Unite au anunţat sancţiuni financiare împotriva unor oficiali saudiţi, Donald Trump a insistat asupra faptului că Arabia Saudită este un aliat valoros.

„Vreau să rămân cu un aliat care, în multe privinţe, a fost extraordinar”, a mai spus el.

La mijlocul lunii noiembrie, preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a anunţat că a transmis Riadului, Washingtonului, Parisului şi Berlinului, înregistrări ale uciderii lui Jamal Khashoggi în consulatul saudit din Istanbul.

Erdogan a declarat în repetate rânduri că ordinul asasinării lui Khashoggi a fost dat de la „cel mai înalt nivel al statului saudit”. El a respins responsabilitatea Regelui Salman, însă presa şi oficialii turci l-au acuzat pe prinţul moştenitor Mohammed bin Salman.

Share
650 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *