Ce vor pensionarii și veteranii

varstniciiPensionarii și veteranii din Partidul Democrat pledează pentru o implicare mai mare în procesul decizional din Moldova. Modalitățile în care vârstnicii pot contribui la elaborarea politicilor și inițiativelor promovate la nivel de Guvern și Parlament de către PDM au fost discutate în cadrul Conferinței a II-a a Organizației Naționale a Persoanelor în Etate ai formațiunii “Tezaurul Națiunii”, care a avut loc astăzi, 16 noiembrie a.c, se spune într-un comunicat de presă al formațiunii.

“Organizaţia Persoanelor în Etate a PDM își propune să abordeze mai complex și multidimensional problemele pensionarilor, care astăzi reprezintă încă o categorie vulnerabilă a societății și are nevoie de o atenție mai mare din partea autorităților în particular, dar și a societății în general. Vrem să ne facem auziți. Noi, vârstnicii, avem un potențial și experiență boagată, care trebuie puse în valoare pentru promovarea principalului deziderat – cel de îmbunătățire a nivelului de viață a cetățenilor din Moldova, pentru a face mai ușoară viața persoanelor în etate”, a declarat Nina Țurcan, președintele Organizației “Tezaurul Națiunii”.

Potrivit comunicatului de presă, liderul PDM, Marian Lupu, la inițiativa căruia, acum doi ani, a fost constituită ONPE, a declarat în cadrul evenimentului că persoanele în etate vor avea sprijinul deplin din partea conducerii formațiunii în promovarea politicilor sociale de protecție și ameliorare a condițiilor de viață. „În procesul de creştere a PDM, Organizaţia Persoanelor în Etate are un rol mare. Vom organiza întrevederi zonale cu vârstnicii, pentru a pune în dezbateri probleme, propuneri de proiecte, care ulterior vor fi promovate de către partid. Devenim mai consolidaţi, mai apreciaţi în societate, inclusiv graţie exponenţilor săi, iniţiativelor cu care venim. Vreau să vă asigur că am susținut și voi susține în continuare inițiativele care vin din ONPE în promovarea soluțiilor eficiente pentru problemele abordate”, a afirmat liderul PDM, Marian Lupu.

Cu mesaje de încurajare pentru persoanele în etate au venit președintele de onoare a PDM, Dumitru Diacov, ministrul Muncii, Protecției Sociale și Familiei, Valentina Buliga, lideri ai organizațiilor teritoriale ale PDM.

În cadrul Conferinței, Nina Țurcan a fost realeasă în funcţia de preşedinte al organizaţiei “Tezaurul Națiunii”, primind un mandat pentru următorii doi ani.

Organizația Națională a Persoanelor în Etate a PDM a fost constituită în anul 2011. La ziua de azi, organizația întrunește cca 18 mii de membri.

Share
540 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *