Ce trebuie să ştie turiştii care merg în Grecia

Grecia pregăteşte o listă de reforme pe care o va prezenta miniştrilor de Finanţe din zona euro, printre măsuri figurând modificări legislative fiscale, inclusiv obligativitatea plăţilor cu cardul pentru servicii turistice care depăşesc 70 de euro, scrie Gindul.info.

6943695-afp-mediafax-foto-sakis-mitrolidisLista de reforme a Guvernului de la Atena nu va conţine noutăţi semnificative şi ar urma să fie transmisă liderilor zonei euro miercuri seară.

Guvernul de la Atena va promite efectuarea unor privatizări şi adoptarea unor măsuri fiscale speciale. Printre propuneri se numără introducerea unor taxe suplimentare pentru drepturile televizate şi pentru publicitate, a declarat un oficial grec.

În plus, turiştii care vizitează insulele din Grecia ar putea fi obligaţi să utilizeze cardul pentru plăţile mai mari de 70 de euro, în scopul evitării evaziunii fiscale.

Un oficial din zona euro a atras atenţia că din partea Guvernului de la Atena sunt aşteptate concesii substanţiale în trei domenii esenţiale – pensiile, piaţa muncii şi fiscalitatea.

 

Share
2.323 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *