Ce se va întâmpla cu AIC după concesionare

Aeroport-viza-mdCompania UK Komaks, care a concesionat Aeroportul Internaţional Chişinău, va spori atât numărul de angajaţi în cadrul întreprinderii, cât şi garanţiile sociale ale acestora, a declarat vicepreşedintele companiei Tatiana Semionova.

În cadrul unei conferinţe de prezentare al proiectului investiţional Komaks pentru dezvoltarea aeroportului, Semionova s-a referit şi la aspectele legate de locurile de muncă. Ea menţionat că în prezent Aeroportul Chşinău are 662 de angajaţi, iar în rezultatul concesionării, odată cu implementarea planului de investiţii, numărul lor va creşte anual. În perspectivă, Aeroportul Internaţional Chişinău va ajunge să ofere aproape 2000 de locuri de muncă, estimează cei de la UK Komaks. ”Nimeni nu a fost demis, ba din contra, vom începe prin a angaja circa 30-40 de oameni. Şi sunt sigură că cei, care lucrează în această companie, vor primi garanţii sociale mai bune decât în prezent”, a declarat ea.

Semionova a precizat că în urma modernizării Aeroportului vor fi deschise centre de agrement, restaurante, magazine pentru deservirea fluxurilor crescânde de pasageri, ceea ce va contribui la crearea noilor locuri de muncă.

Anterior autorităţile au anunţat că în urma concesionării, bugetul de stat va acumula aproximativ 15 miliarde de lei din taxe şi impozite, în timp ce în prezent venitul anual al aeroportului este de 5-6 milioane de lei (raportat la ce perioadă). / moldova.org

Share
1.630 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *