Ce a primit Leancă de la Comisarul European pentru Afaceri Interne

leancavizeComisarul European pentru Afaceri Interne, Cecilia Malmström, i-a înmînat astăzi oficial Premierului Iurie Leancă raportul privind realizările de către Republica Moldova a angajamentelor din Planul de Acţiuni pentru liberalizarea regimului de vize pentru cetăţenii moldoveni, a relatat pentru MOLDPRES Biroul comunicare şi relaţii cu presa al Guvernului.

Comisarul european a felicitat Guvernul de la Chişinău pentru acest succes, calificînd momentul drept unul istoric.

La rîndul său, Premierul Iurie Leancă a salutat concluziile raportului. „Această evaluare finală arată că Republica Moldova întruneşte toate condiţiile pentru liberalizarea regimului de vize”, a spus şeful Executivului.

Cei doi oficiali au discutat despre paşii următori în acest proces. Comisarul european a specificat că imediat după Summitul de la Vilnius, Comisia Europeană va face recomandarea către Parlamentul European şi Consiliul UE să ia o decizie în vederea ridicării obligativităţii vizelor pentru cetăţenii moldoveni.

Delegaţia moldoveană a reconfirmat angajamentul Chişinăului pentru continuarea reformelor în domeniile Justiţie şi Afaceri Interne. Totodată, aceasta a menţionat că autorităţile vor menţine acelaşi angajament pentru a promova reformele, în special în lupta cu corupţia.

Cecilia Malmström a fost invitată să efectueze o vizita la Chişinău în anul viitor, ceea ce ar constitui un prilej de a vorbi atît despre procesul de liberalizare a vizelor, cît şi despre cooperarea regională în domeniul Justiţie şi Afaceri Interne.

Prim-ministrul Iurie Leancă s-a aflat astăzi într-o vizită oficială la Bruxelles, unde a avut întrevederi la cel mai înalt nivel.

Şeful Executivului a fost însoţit de Vicepremierul Natalia Gherman, ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, şi Viceprim-ministrul Valeriu Lazăr, ministru al Economiei.

Share
643 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *