Ce înseamnă demiterea lui Lupu, declarație

ghimpu_rferlDemiterea lui Marian Lupu din funcţia de preşedinte al Parlamentului înseamnă haos, iar liderul PCRM, Vladimir Voronin, va folosi cum ştie mai bine această situaţie. O declaraţie în acest sens a venit din partea liderului Partidului Liberal, Mihai Ghimpu.

Asta după ce proiectul privind demiterea speakerului a fost inclus pe ordinea de zi a Parlamentului, cu votul comun PLDM-PCRM.

“Eliberarea lui Marian Lupu înseamnă haos, pentru că vicepreşedintele Parlamentului Liliana Palihovici nu are împuterniciri de a semna legi şi Vladimir Vladimirovici ce va face? Aşa cum pune mâna peste tot să-l demită pe Lupu, nu va vota alegerea unui nou speaker, iar PLDM nu trece nici pragul cel putrezit la viitoarele alegeri. Dacă la formarea Guvernului scrie că e obligat, aici nu va vota. E clar că avom avea alegeri anticipate. Asta înseamnă
trei luni de neactivitate a Parlamentului şi preşedintele va fi obligat să dizolve Parlamentul”, a declarat Mihai Ghimpu.

Publika.md aminteşte că proiectul comuniştilor privind demiterea lui Marian Lupu a fost inclus pe ordinea de zi a şedinţei Parlamentului, cu votul PLDM şi PCRM. Democraţii afirmă că PLDM va susţine demiterea lui Lupu din funcţia de şef al Legislativului.

Share
5.286 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *