Ce înseamnă concesionarea aeroporturilor

aeroportPractica internaţională demonstrează că darea în concesiune a aeroporturilor nu este un fenomen nou şi contribuie la o dezvoltare mai eficientă a businessului aeroportuar, potrivit raportului prezentat joi în parlament în timpul audierilor de către viceministrul transporturilor Vladimir Cebotari.

Conform raportului ACI (Airports Council International – „The ownership of Europe’s Airports” – aproximativ a patra parte din aeroporturile din Europa (22%) se află în prezent în concesiune, deservind totodată jumătate (48%) din tot traficul european.

Printre cele mai mari aeroporturi concesionate sunt London – Heathrow (BAA), Frankfurt (FRAPORT), Moscow-Domodedowo (Eastline Group). În următorii 2-3 ani se planifică darea în concesiune a cel puţin 20 de aeroporturi (Croaţia, Muntenegru, Cehia, Kosovo, un alt aeroport din Marea Britanie etc.).

Share
3.705 Vizualizari

One comment on “Ce înseamnă concesionarea aeroporturilor

  1. cristi says:

    Si totusi, ce inseamna concesionarea aeroporturilor? Sau titlul e doar pentru a obtine vizualizari? Daca da, atunci sa va fie rusine ca faceti prosti din oameni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *