Ce a facut Tkaciuk la Moscova

catana-vitalieExistă suspiciuni că Partidul Comuniştilor i-a solicitat Federaţiei Ruse să introducă embargoul la producţia alcoolică moldovenească, a declarat în cadrul emisiuni televizate expertul Vitalie Catană. Acesta consideră că actualei opoziţiei îi convine această situaţie pentru a pune într-o lumină proastă autorităţile.

Vitalie Catană s-a referit în acest context la o recentă vizită la Moscova a comunistului Mark Tkaciuk, considerat şi „”eminenţa cenuşie a liderului PCRM Vladimir Voronin. „Tkaciuk, din anumite surse, a fost la Moscova. Iar noi ştim cine este Mark Tkaciuck. Se formează impresia că au fost acolo pentru a obţine acest embargo ceea ce este o trădare”, a declarat Catană.

În acelaşi timp, expertul consideră că Kremlinul nu mai are încredere în Voronin, după ce acesta a respins Memorandumul Kozak, iar Moscova doar îi folosşte pe comunişti în propriile scopuri.

Vitalie Catană susţine că asemenea acţiuni din partea Moscovei erau de aşteptat, în contextul summit-ului de la Vilnius, unde Republica Moldova urmează să parafeze Acordul de asociere şi cel de liber schimb cu UE. „Au existat avertizări care erau legate de alegerea RM – adică UE. Funcţionari ruşi au recunoscut că acţiunile au loc anume pentru că Republica Moldova intenţionează să semneze anumite acte la Vilnius”, potrivit lui Catană.

Amintim că Rusia a interzis recent importul de producţie alcoolică din Republica Moldova invocând calitatea acesteia şi prezenţa unor elemente dăunătoare. Experţii, dar şi oficiali UE au calificat aceasta drept presiuni politice, care au legătură cu apropierea ţării noastre de UE.

Share
4.224 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *