Ce crede Chirtoacă despre anexarea Transnistriei la Rusia

“Riscul ca Transnistria să fie anexată Rusiei este major, indiscutabil! Transnistria nu o dată a cerut să fie alipită Federaţiei Ruse, Federaţia Rusă nu o dată şi-a exprimat disponibilitatea”, a declarat primarul Chirtoacă solicitat de RFI.

invitatul-diminetii-dorin_chirtoaca_0_0“Este suficient să apară o situaţie ieşită din comun, aşa cum s-a întâmplat în 2008 în Georgia sau cum s-a întâmplat în Kiev, în Ucraina, acum, în 2013-2014 şi Rusia face pasul următor.

Dacă se întâmplă o situaţie similară la Chişinău, automat, Rusia se va folosi de o asemenea instabilitate, pentru a-şi consolida poziţia în regiune şi cu siguranţă fie va recunoaşte Transnistria, fie o va anexa direct, fie îşi va extinde controlul asupra întregii Republici Moldova, în cazul unui asemenea scenariu nefericit”, a mai menționat Dorin Chirtoacă.

Primarul liberal al Chişinăului consideră că “integrarea europeană rămâne a fi singura opţiune, singura alternativă şi promovarea accelerată a acesteia reprezintă singura şansă ca şi această parte a lumii să devină mai democratică, mai civilizată, mai prosperă, până la urmă şi oamenii de aici să aibă o viaţă mai bună”.

Share
824 Vizualizari

One comment on “Ce crede Chirtoacă despre anexarea Transnistriei la Rusia

  1. Serghiu says:

    Oooo a aparut groparul Chisinaului cu declaratii politice din nou, bre Dorin nu vreau sa te jignesc dar te ceri singur, nu ai tu treaba cu asta, ocupate baiete de Chisinau pe care l-ai transformat in mizerie, ocupate de panourile publicitare care au impinzit orasul, ocupate de strada pietonala care pina azi inca nu e gata, ocupate de Termocom care din cauza ta a fost lichidat, hai curaj, concentreazate pe aceste probleme, lasa tu restul ca nu e de nasul tau.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *