Ce ar trebui să consolideze clasa politică din R.Moldova

streletSummitul Parteneriatului Estic de la Vilnius va fi un semnal de încredere şi susţinere pentru Republica Moldova, care ar trebui să responsabilizeze şi să consolideze clasa politică de la Chişinău. Părerile au fost exprimate pentru MOLDPRES de reprezentanţi ai Coaliţiei de guvernare.

Solicitat de agenţie, Valeriu Streleţ, lider al fracţiunii parlamentare a Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM) a declarat că după Summit, Republica Moldova va avea trasate obiective mult mai clare privind perspectiva europeană, liberalizarea regimului de vize şi reformele pe care urmează să le implementăm. Streleţ a mai spus că acest eveniment marchează o nouă etapă de responsabilitate politică a tuturor componentelor coaliţiei, determină partidele de la guvernare să fie mult mai solidare şi determină formaţiunile politice terţe coaliţiei să aibă o abordare mult mai serioasă faţă de actul de guvernare. “Ar exista şanse ca după Summitul de la Vilnius procesul de integrare europeană să devină ireversibil, dar asta nu înseamnă că el va deveni imediat ireversibil. Va trebui să muncim încă foarte mult”, a adăugat liberal democratul.

Andrian Candu, vicepreşedinte al Parlamentului şi al Partidului Democrat (PD) şi-a exprimat speranţa că Summitul de la Vilnius va determina clasa politică să fie mai consolidată şi muncească mai mult. “Evident nu mizăm doar pe parafarea Acordului de Asociere. Urmează semnarea, ratificarea şi implementarea acestuia. Coaliţia de guvernare ar trebui să muncească mai mult după Summit şi nu ar trebui să ne dezamăgim partenerii, în mod special ţările membre ale UE care ne acordă tot sprijinul necesar”, a afirmat Candu.

Şi liderul fracţiunii liberal reformatorilor Ion Hadîrcă a spus că evenimentul de la finele acestei luni de la Vilnius este un semnal de aprofundare a relaţiilor cu UE. După acesta clasa politică şi implicit partidele de la guvernare ar trebui să muncească înzecit pentru a nu compromite idea europeană. Potrivit lui Hadîrcă Summitul Parteneriatului Estic este un prim pas spre semnarea Acordului de Asociere, care ne va întări încrederea că direcţia aleasă este justă.

Summitul Parteneriatului Estic de la Vilnius va avea loc pe 28-29 noiembrie curent şi în cadrul acestuia, Republica Moldova ar urma să parafeze Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană, notează MOLDPRES.

Share
1.657 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *