CCA va investiga situația creată în cazul Jurnal TV

CCA va investiga situatia creata in cazul Jurnal TV, dar nu poate obliga operatorii de cablu sa transmita acest post.

2thumbs_183112Operatorii de cablu nu sunt obligaţi să includă în grile postul de televiziune Jurnal TV sau alt post de televiziune autohton, a explicat luni preşedintele Consiliului Coordonator al Audiovizualului Marian Pocaznoi, în urma acuzaţiilor aduse de acest post de televiziune.

Pocaznoi a explicat faptul că în 2009 CCA a adoptat o decizie prin care a obligat operatorii de cablu să includă gratis în grila de emisie posturile autohtone care transmit semnalul gratuit. Nu este ideea că operatorii de cablu trebuie să preia toate posturile TV autohtone, dar că sunt obligate ca să nu ceară bani de la acestea.

În acest fel, CCA a negat acuzaţiile că operatorii de cablu ar fi încălcat actele normative atunci când au decis să excludă anumite posturi din grilă.

În acelaşi timp, Pocaznoi a anunţat  că CCA  va investiga situaţia creată şi a recomandat operatorilor de cablu să respecte cu stricteţe listele aprobate de CCA, să ţină cont de interesele publicului în cazul schimbărilor întreprinse şi le aminteşte că, potrivit legislaţiei, au obligaţia de a notifica consiliului intervenţiile făcute la listele din oferta de programe.

Politik

Share
957 Vizualizari

2 comments on “CCA va investiga situația creată în cazul Jurnal TV

  1. Serghiu says:

    Jurnal precum a manipulat asa face si acum e dreptul fiecarui operatpr sa faca schimbari in grila de programe asta 1 la mina, 2 la mina nimeni nu le-a sistat activitatea(emisia), au fost doar transferati in alt pachet, cine va dori sa ii viziuoneze se va abona la pachetul respectiv, de ce atita urlatura in zadar?????

  2. Alex says:

    La cite minciuni au lansat astia nu trebuia doar sa ii transfere la alt pachet in general trebuia de inchis acest post de rahat. Iti era greata cind priveai ce minciuni si povesti spuneau…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *