Cazul ziarului ”Cuvântul”: Guvernul a suspendat din funcții mai mulți anagajați ai IP Rezina

Mașina care se deplasa cu tirajul de 3.800 exemplare de ziarul „Cuvântul” a fost sechestrată fără motiv de polițiști. Premierul Pavel Filip a cerut conducerii Ministerului de Interne să declanșeze de urgență o anchetă internă în legătură aceast fapt.

Tudor Iașcenco, redactorul șef al publicației, a anunțat că angajatorul tipografiei, care transporta 3.800 de exeplare de ziare „Cuvântul” la Centrul Poștal Rezina, a fost reținut de către poliție fără a primi explicații. Ediția urma să fie distribuită vineri dimineață către abonați.

În acest context, Pavel Filip, a cerut MAI o investigație internă.

„În cazul în care se va constata că au existat abateri din partea polițiștilor, aceștia să fie sancționați în conformitate cu legea”, spune premierul într-un comunicat.

Cu un răspuns la această problemă a venit Ministerul Afacerilor Interne. Într-un comunicat se specifică că la indicația ministrului Alexandru Jizdan, Inspectoratul General al Poliției a inițiat o anchetă internă pe numele șefului IP Rezina și al polițiștilor implicați, pentru stabilirea tuturor circumstanțelor și luarea unei decizii legale.

Astfel, conducerea IGP a luat decizia ca persoanele vizate să fie suspendate din funcții pe durata desfășurării anchetei.

De menționat că mai multe ONG-uri de media au condamnat ca fiind abuzivă și specifică regimurilor totalitare practica sechestrării tirajelor unor ziare și au solicitat UE, SUA și altor parteneri internaționali să monitorizeze cazul.

Share
1.355 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *