Caviarul made in Moldova costă 1000 euro kg

Un om de afaceri din Tiraspol a dezvoltat una dintre cele mai mari crescătorii de sturioni din Europa. Caviarul obţinut se vinde cu o mie de euro kilogramul şi ajunge pe pieţe aflate la zeci de mii de kilometri distanţă de Republica Moldova, conform agrobiznes.md, citat de ziatul Finaciarul.

caviar-ww1Peştii sunt crescuţi la o fermă dotată cu cele mai noi tehnologii. Totul a început acum opt ani, când a fost construită prima hală pentru creşterea sturionilor.

Astăzi complexul se întinde pe 7 hectare de teren, are şapte hale pentru recircularea apei, creşterea şi reproducerea peştelui, bazine cu o capacitate de 30 de tone şi laboratoare dotate cu tehnologii de ultimă generaţie.

În fiecare an, aici pot fi produse câte cinci tone de caviar şi 50 de tone de peşte, iar în prezent, anual, se obţine o tonă de icre negre.

„Creşterea sturionului pentru dobândirea caviarului este o afacere scumpă, dar răsplătită cu profit. Caviarul nostru este fără conservanţi. Ne străduim să păstrăm gustul caviarului tradiţional, de pe vremuri“, spune doctorul în biologie Svetlana Kasaeva, director executiv al complexului.

În restaurantele de lux din marile capitale ale lumii, o porţie de 30 de grame de caviar de sturion costă circa 150 de euro, însă există varietăţi de caviar al căror preţ atinge 300 de euro pentru aceeaşi cantitate, în funcţie de aromă, consistenţă şi culoare. Asta ar însemna că preţul ajunge la circa 10.000 de euro per kilogram.

Share
804 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *