Cauza preliminară care a provocat incendiul în care au murit 6 oameni noaptea trecută

Ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan a declarat duminică după şedinţa operativă de la Guvern  că incendiul din satul Trinca, raionul Edineţ, s-ar fi produs de la o lumânare nestinsă, iar rezultatele finale vor fi prezentate  în scurt timp.

646x404_7(1)

“Evaluăm cauza acestui incendiu, ar putea fi vorba despre o sursă deschisă. Ieri în acea casă s-a organizat o masă de pomenire și posibil s-ar fi aprins din cauza unei lumânări”, a declarat Jizdan, subliniind сă în vecinătate locuiesc părinții, iar stăpâna casei, care a decedat, este asistentă socială în sat.

El a dat asigurări că Guvernul va aloca banii necesari pentru ajutor. “Vor fi indentificate de către Guvern mijloace financiare pentru a ajuta această familie. Lumea adună bani pentru a ajuta la procesul funerar. Nu putem tergiversa această situație, rezultatele expertizei s-ar putea afla chiar mâine”, a spus ministrul de interne.

Totodată la şedinţă s-a discutat şi cauzele care duc la aceste incendii. “Procesul de examinare a acestui caz este unul continuu. Vom face tot posibilul pentru a fi preîntâmpinate astfel de tragedii. Din luna noiembrie au fost inspectate circa 40.000 de locuințe și s-a discutat cu 90.000 de oameni despre pericole”, a subliniat Jizdan.

Reamintim  că şase persoane au decedat noaptea trecută într-un incendiu de locuinţă produs în satul Trinca, raionul Edineţ.  Victimele sunt 2 femei în vârstă de 28 şi 36 de ani, dar şi 4 copii cu vârste cuprinse între 6-11 ani. Alte 5 persoane care se aflau într-o anexă auxiliară a casei au scăpat cu viaţă, dar la momentul venirii Serviciului 903 erau în stare de şoc, refuzând  totodată spitalizarea.

Share
2.186 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *