Câţiva acţionari minoritari ai Victoriabank au solicitat Adunarea generală extraordinară a acţionarilor, după care condamnă convocarea acesteia

Deveniţi acţionari cu 10 zile înainte de ultima adunare a acţionarilor a Victoriabank, din 15 noiembrie 2013, câţiva acţionari  minoritari ai Băncii  solicită convocarea altei adunări.

start_1159025 Deşi au solicitat anterior convocarea unei adunări extraordinare a acţionarilor, solicitare satisfăcută de Victoriabank, ei critică acum faptul că cererea lor a fost satisfăcută. Aceştia consideră că adunarea a fost convocată cu încălcări, asta chiar dacă Comisia Naţională a Pieţei Financiare, un organism care supraveghează activitatea bancară a decis că nu a fost identificată nici o ilegalitate.

Acţionarii Victoriabank – Compania Asito şi Corplexus, o companie înregistrată într-o zonă offshore, care deţin împreună mai puţin de 10% din acţiuni susţin că au solicitat această adunare pentru a discuta situaţia din cadrul băncii. Aceştia şi-au motivat îngrijorarea prin faptul că Victoriabank ar fi decăzut cu o poziţie  în topul băncilor, asta deşi rapoartele BNM denotă contrariul.

Cei doi acţionari au depus un demers la sfârşitul anului trecut ca să fie convocată adunarea generală. Administraţia băncii a dat curs acestei solicităriu şi a convocat adunarea pe 6 februarie. Acţionarii însă nu sunt mulţumiţi de acest fapt. Ei invocă motivul că decizia trebuia să fie luată de Consiliul de Administraţie, dar nu de Comitetul de direcţie. Scopul acţionarilor este să demită actuala administraţie a băncii şi să aleagă alta.

Chiar dacă se declară interesaţi de situaţia băncii, cei doi acţionari minoritari au decis să convoace o altă adunare extraordinară mult mai târziu, adică pe 28 februarie. Anunţul lor însă nu a fost publicat în Monitorul Oficial.

Deşi ei consideră că adunarea din 6 februarie va fi una ilegală, CNPF a obligat Registratorul independent „Registru – Corect” să elibereze băncii Victoriabank lista acţionarilor băncii care au dreptul de a participa la adunarea general extraordinară planificată pentru 6 februarie. De asemenea, Comisia a stabilit că adunarea din 6 februarie este una legală.

Share
1.154 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *