Câți bani au trimis acasă moldovenii din străinătate în 2018

În 2018, moldovenii din străinătate au trimis acasă circa 1,2 miliarde de dolari, în creştere cu 5,6 la sută comparativ cu anul 2017, relatează trm.md.

Potrivit datelor BNM, transferurile din UE au fost în creştere cu 24,2% şi au înregistrat o pondere de 40,4 la sută, iar transferurile din CSI s-au micşorat cu 14,5% comparativ cu anul 2017, revenindu-le o pondere de 28,3 la sută.

Din UE, cei mai mulţi bani sunt trimişi de moldovenii din Italia, ponderea acestor transferuri fiind de 30,8 la sută, urmate de transferurile din: Germania, Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord, Franţa şi Spania.

Transferurile din CSI provin în special din Rusia, care deţin o pondere absolută de 95,8%.

Share
383 Vizualizari

One comment on “Câți bani au trimis acasă moldovenii din străinătate în 2018

  1. Solon says:

    Mdaa Gastarbaiterii si diaspora a devenit o industrie pt RM. Nu inzadar prin anii 90 primii gastarbaiteri erau petrecuti de vamesi cu cuvintele de batjocra ,, Plecati ca sa aduceti dolari. Altii vedeau in ei trafic de fiin’e, persoane cu resconsabilitate scazuta. A venit timpul ca unii din ei, care au educat copii, au sustiut prin contrate univresitati sa primeasca macar respectul moral din partea statului RM

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *