Cartea Moldovei a fost transmisă oficialilor europeni

Cartea Moldovei, volumul care conține mesaje scrise de cetățeni din toate raioanele țării în cadrul campaniei “Respect pentru oamenii Moldovei – Scrie Europei”,  a fost oferită astăzi oficialilor europeni.  Câte un exemplar al acestei cărţi a fost transmis de liderul PDM, Marian Lupu,  preşedintelui Comisiei Europene José Manuel Barroso, Preşedintelui Parlamentului European Martin Schulz şi Președintelui Consiliului European, Herman Van Rompuy.
photo
Cartea Moldovei îi are ca autori pe cetățenii Republicii Moldova care au transmis, prin intermediul echipelor PDM, mesajele lor către Europa. În total, au fost colectate pe parcursul lunii noiembrie peste 420.000 de mesaje adresate liderilor europeni.
Volumul conține o colecție impresionantă de mesaje, traduse în limba engleză pentru a putea fi înțelese de reprezentanții statelor membre ale UE, cărora cetățenii le-au adresat gândurile, așteptările și opiniile lor. În prefața cărții se menționează faptul că “volumul constituie o colecție unică de mesaje, adresate liderilor statelor membre ale Uniunii Europene de către cetățenii unui stat care aspiră și el la un viitor în cadrul familiei europene – Republica Moldova”.
Campania PDM “Respect pentru oamenii Moldovei – Scrie Europei” s-a desfășurat pe parcursul lunii noiembrie la nivel național. Democrații i-au invitat pe toți cetățenii să lase un mesaj pentru liderii europeni. În tot acest timp, echipele PDM le-au oferit celor interesați informații despre parcursul european țării noastre, despre sprijinul și fondurile de dezvoltare oferite de UE.
Share
1.557 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *