Carpov și cu Ştanski au ajuns la “unele compromisuri”

În cadrul întrevederii de ieri a vicepremierul Eugen Carpov cu șefa departamentului transnistrean de externe, Nina Ştanski, s-a soldat cu unele compromisuri, în contextul în care partea transnistreană a declarat că este gata să examineze modalitatea de restituire a banilor şi a celorlalte bunuri ale care aparțin Liceului „Lucian Blaga”.

загруженное (5)Oficialul moldovean a cerut Tiraspolului să restituie Liceului „Lucian Blaga” banii, automobilul, ştampila şi lucrurile personale ridicate în rezultatul incidentului din 5 februarie curent.

El a menţionat că acestea reprezintă bunuri ale statului şi că lipsa lor creează impedimente în derularea activităţii normale a instituţiei.

În replică, reprezentantul politic din partea Tiraspolului a declarat că partea transnistreană este gata să examineze modalitatea de restituire a banilor şi a celorlalte bunuri, inclusiv a ştampilei.

Părţile au convenit ca, săptămâna viitoare, să se întâlnească grupurile de lucru care urmează să identifice soluţii pentru problemele şcolilor cu predare în limba română din regiune.

Share
586 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *