Care sunt prognozele economice pentru 2014

Ministrul Economiei, Valeriu Lazăr a anunţat prognoza principalilor indicatori macroeconomici pentru perioada 2014-2017,  în cadrul unei conferinţe de presă susținută ieri la Chișinău.

GetFile (2)

Evenimentul  a fost axat pe raportul de activitate pentru anul 2013 al instituției şi priorităţile ministerului pentru anul curent.

Potrivit lui Valeriu Lazăr, se estimează că PIB-ul în anii 2014-2017 va creşte cu o rată medie anuală de circa 4,5%, cu îmbunătăţiri structurale. Astfel, în structura PIB va creşte ponderea industriei, a construcţiilor şi a comerţului interior.

Exporturile se vor majora în aceeaşi perioadă cu circa 8,5% anual, iar importurile – cu circa 7,2% anual.

Salariul mediu nominal în ansamblu pe economie se va majora cu aproape 31,5% şi va atinge suma de 5 525 de lei în anul 2017, iar productivitatea muncii va spori anual cu circa 4,4%, mai citează sursa.

Share
887 Vizualizari

5 comments on “Care sunt prognozele economice pentru 2014

 1. Vasile says:

  Niste cifre care bucura, si imi inspira optimist pe viitor, daca se va lucra si in continuare asa cum lucreaza Lazar, daca se vor atrage investitii, se vor crea noi locuri de munca, atunci viitorul economic al RM se arata destul de luminos.

 2. Marcel says:

  Prognozele sint destul de optimiste, si confirma calitatea si profesionalismul ministrului si a intregii echipe pe care o conduce la Ministerul Economiei.

 3. Olga says:

  Chiar imi place felul in care se munceste la Ministerul Economiei,iar deciziile inaintate de Lazar vin in sustinerea dezvoltarii fomeniului economic al tarii. Trebuie sa se puna accent pe majorarea exportului,pe reglementare in domeniul agro-alimentar ca beneficiari ai succesului intr-un final sa fim tot noi,cetatenii acestui stat!!!

 4. Dumitru F. says:

  Prognoze foarte optimiste din partea lui Valeriu Lazar , Ministrul Economiei caci acesta incearca sa faca un decalaj de crestere al exporturilor din RM ceea ce va permite produselor autohtone sa patrunda pe pietele din europa intr-un numar mult mai mare aducind venituri bugetului statului nostru.

 5. Dorin says:

  Daca obiectivele propuse de ministrul Lazar vor fi realizate atunci ne aseapta trecerea la o noua economie de piata,dezvoltarea agriculuturii RM,dezvoltarea exportului,majorarea investitiilor. Cred ca prognozele date sint veridice si trebuie sa fie neaparat atinse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *