Care sunt cele mai sănătoase legume

Sezonul rece şi-a intrat în drepturi şi, chiar dacă nu mai avem produse proaspete de la piaţă la îndemînă, nu înseamnă că nu putem să mîncăm sănătos şi în continuare. lată care sînt cele mai sănătoase 3 legume pe care le găsim pe rafturile supermarketurilor.

загруженное (20)

Varza de Bruxelles

Aceste legume mici sînt printre cele mai bune surse de fibre, vitamine şi minerale. Conţin vitaminele A, C, E şi K şi acizi graşi esenţiali Omega 3. Fibrele conţinute scad colesterolul şi ajută digestia, iar nivelul mare de glucobrasicină combate in-flamaţiile şi îmbunătăţeşte să-
nătatea cardiovasculară. Prezenţa vitaminei C se face şi ea simţită prin stimularea sistemului imunitar. în plus, varza de Bruxelles îţi alcalinizează corpul. Multe boli, printre care şi cancerul, sînt provocate de accesul de acid din organism.

Spanacul

Conţine cantităţi mari de lu-terină şi zeaxantină, doi antio-xidanţi foarte importanţi care îţi întăresc sistemul imunitar. în plus, spanacul este unul dintre cele mai importante alimente care luptă cu cancerul -studiile au demonstrat că spanacul este unul foarte eficient în lupta cu celulele canceroa-
se. Un lucru interesant despre spanac: este mai sănătos dacă îl găteşti decît dacă îl consumi crud, pentru că astfel nutrienţii conţinuţi se asimilează mai uşor.

Broccoli

Este bogat în vitamina C şi K, ambele foarte importante pentru sănătatea oaselor şi prevenirea osteoporozei. Dar ceea ce este cu adevărat important la broccoli este conţinutul mare de antioxidanţi care luptă cu cancerul. Un alt motiv pentru care trebuie să-l consumi pe timp de iarnă este că te fereşte de răceli prin stimularea imunităţii.

Saptamina

Share
577 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *