Care e diferența dintre Dodon și Plahotniuc

Personalităţile domnului Plahotniuc şi, respectiv a domnului Dodon, sunt personalităţi foarte diferite, a declarat într-un interviu pentru Europa Liberă comentatorul occidental Vladimir Socor.

Domnul Plahotniuc este un tactician pur, el joacă improvizat, tactic de pe o zi pe alta, fără viziuni pe termen lung. Domnul Plahotniuc este şi un maestru al surprizelor negative, dânsul în permanenţă vine cu o nouă mişcare care destabilizează şi răscoleşte situaţia politică internă. Domnul Dodon este un om foarte diferit, spune Socor.

Potrivit lui, ”domnul Dodon este o personalitate rigidă, dânsul are idei bine fixate pe termen lung. Domnul Dodon are viziuni pe termen lung, o Moldovă care să ocupe o poziţie echidistantă între Rusia, pe de o parte, şi Occident, pe de altă parte. Domnul Plahotniuc însă va manevra, în funcţie de situaţia internaţională. Cu siguranţă că există o oarecare înţelegere între Plahotniuc şi Dodon”.

”În primul rând, este clar că domnul Plahotniuc l-a făcut pe domnul Dodon preşedinte. Toată maşinăria propagandistică a domnului Plahotniuc a lucrat pentru Dodon, împotriva Maiei Sandu în turul al doilea al campaniei prezidenţiale. Domnul Dodon îşi datorează poziţia de preşedinte sprijinului domnului Plahotniuc. Pe de altă parte, domnul Plahotniuc ar dori să obţină acces la Moscova, ca orice lider moldovean. Domnul Plahotniuc nu este certat cu Moscova, dar nu are acces. Şi eu cred că există un interes din partea domnului Plahotniuc să obţină acces la Moscova prin intermediul domnului Dodon, deoarece domnul Dodon are această datorie faţă de Plahotniuc”, a mai declarat Vladimir Socor.

Share
3.783 Vizualizari

2 comments on “Care e diferența dintre Dodon și Plahotniuc

  1. Alin says:

    Dodon este o scula a Rusiei , insa Plahotniuc singur isi coordoneaza miscarile si nu-i condus din extern, asta-i principala deosebire.

  2. Rustin says:

    Cel puțin o diferență extraordinară este că Plahotniuc nu este plătit de ruși pentru a duce această țară de râpă, în favoarea lui Putin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *