Campanie pentru Moldova, apolitică și pro-europeană

eu-flagManifestaţia din 3 noiembrie organizată de Coaliţia Pro-Europeană este una apolitică, singurul scop al căreia este susţinerea integrării europene a Republicii Moldova. De asemenea, reprezentanţii CPE au negat afirmaţiile comuniştilor precum că oamenii ar fi forţaţi să vină la această acţiune, accentuând că în unele raioane nici nu mai există transport pentru a aduce toţi doritorii la Chişinău.

Manifestaţia din 3 noiembrie nu este o acţiune politică, a declarat vicepreşedintele PLDM Liliana Palihovici, care a îndemnat participanţi să nu poarte simbolistică de partid. ”Venim într-u susţinerea ideii naţionale de integrare europeană, cu simbolistica europeană, şi nu cu cea de partid”, a precizat ea.

Ceea ce vrem să se întâmple pe 3 noiembrie, este să fie o “Campanie pentru Moldova” şi nu face parte din niciun fel de campanie politică sau electorală, a spus deputatul democrat Andrian Candu.

El a arătat că Partidul Comuniştilor ar putea să se dea la provocări. ”PCRM a declarat că va încerca să provoace poate anumite tulburări, facem apel către toţi să nu cedeze provocărilor comuniştilor şi să avem un comportament în acea zi care să ne apropie de standardele europene”.

Aceştia au negat declaraţiile comuniştilor că ar exista presiuni în localităţi pentru a aduce oamenii la miting.

Acţiunea din 3 noiembrie, când în Piaţa Marii Adunări Naţionale va fi organizată o amplă manifestaţie de susţinere a parcursului european al ţării noastre, reprezintă o adevărată ”Campanie pentru Moldova”, au declarat joi reprezentanţii celor trei partide din Coaliţia Pro-Europeană. Ei au îndemnat participanţii să nu facă agitaţie electorală în această zi şi au respins vehement acuzaţiile comuniştilor precum că oamenii ar fi impuşi să vină la această acţiune. Din contra, deputatul liberal-reformator Oleg Bodrug a arătat că practic nu mai există transport pentru a aduce duminică toţi doritorii în PMAN. ”În unele raioane practic toate autocarele au fost contractate şi nu mai este transport”.

De asemenea, Bodrug a declarat că ideea organizării manifestaţiei de susţinere a procesului de integrare europeană a Republicii Moldova a venit din teritoriu şi nu de la liderii partidelor din CPE. / hotnews.md

Share
3.023 Vizualizari

One comment on “Campanie pentru Moldova, apolitică și pro-europeană

  1. Oleg says:

    Ziua de 3 noiembrie nu este o zi de intrecere pentru partidele politice. Este ziua in care oamenii vor iesi in strada, benevol, ca sa sustina calea integrarii europene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *