Campanie inedită a taților britanici pentru schimbarea scutecelor bebelușilor

O problemă a tatilor din Marea Britanie pare să-şi fi găsit rezolvarea. Guvernul va înfiinţa locuri în care atât femeile cât şi bărbaţii vor avea acces pentru a schimba scutecele bebeluşilor. Până acum, bărbaţii puteau să facă acest lucru doar în toaletele pentru femei, unde există măsuţe speciale.

Toţi taţii din Marea Britanie se confruntă cu astfel de probleme, atunci când ies în oraş cu bebeluşii lor. Trebuie să se descurce cum pot pentru că nu există locuri speciale unde bărbaţii să poată intra ca să schimbe scutecul copilului.

„Nu mă simt în largul meu să folosesc toaleta femeilor ca să schimb scutecul copilului meu. Şi mă gândesc că nici pentru unele femei nu e tocmai plăcut”, spune un tată.

Prin urmare, taţii din Marea Britanie au declanşat o campanie, care pare să-şi atingă scopul. Guvernul de la Londra a anunţat că va crea spaţii neutre pentru schimbarea scutecelor, unde pot intra cu bebeluşii atât femeile cât şi bărbaţii.

Al Ferguson, iniţiatorul campaniei: Ne dorim spaţii neutre, confortabile şi bine echipate, pe care mamele, taţii, bunicii, verii, mătuşile să le poată folosi să schimbe scutecul copilului.

Cu o problemă similară s-au confruntat şi taţii din Statele Unite. O campanie declanşată peste Ocean a adunat zeci de mii de semnături, iar autorităţile au utilat şi toaletele pentru bărbaţi cu măsuţe pentru schimbatul scutecelor.

Share
636 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *