Bulevardul Ştefan cel Mare ar putea arăta altfel în 2015

Bulevardul Ştefan cel Mare şi străzile Constantin Negruzii şi Vasile Alecsandri din Chişinău ar putea fi reconstruite integral până la mijlocul anului 2015. Anunţul a fost făcut de primarul municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, în cadrul unei conferinţe de presă.4921205882_eae7f92a9b

“Pe site-ul BERD a apărut anunţul privind organizarea licitaţiei. Pregătirile s-au terminat, începe perioada de implementare. Ofertele pot fi depuse până pe 12 februarie 2014, ora 12.00”, a declarat edilul capitalei.

Potrivit lui Chirtoacă, antreprenorii care vor să participe la licitaţie trebuie să întrunească mai multe condiţii, care sunt foarte stricte. Astfel, agentul economic trebuie să aibă o cifra medie de afaceri nu mai puţin de 15 milioane de euro şi să dispună de surse proprii pentru primele trei luni de implementare a lucrărilor, în valoare de 1,5 milioane euro. De asemenea, antreprenorul trebuie să demonstreze că are experienţă în realizarea a cel puţin trei proiecte de aceeaşi avengură ca cel de la licitaţie.

“Nu avem în ţară companii care ar dispune de o asemenea experienţă. Ofertele care le aşteptăm trebuie să se ridice la nivel internaţional. Antreprenorii locali pot deveni subcontractori ai companiilor internaţionale”, a explicat edilul.

Referindu-se la proiectul propriu-zis, Dorin Chirtoacă a afirmat că perioada de exploatare urmează să fie de cel puţin 10 ani. “Este proiectul de cea mai mare anvergură care va duce la îmbunătăţirea infrastructurii rutiere. Vor fi reabilitate trotuarele şi iluminatul public. Vor fi create locuri de parcare noi şi va fi înlocuit mobilierul stradal”, a subliniat primarul general.

De asemenea, Chirtoacă a dat asigurări defrişările de abori nu vor avea loc. “Au fost nişte propuneri din partea proiectanţilor, dar au fost respinse. Trebuie să menţinem capitala verde şi să extindem spaţiile verzi. Desigur, acei arbori care prezintă pericol de prăbuşire vor fi desfrişaţi, dar vorbim de unităţi”, a conchis Chirtoacă.

Proiectul privind reconstrucţia bulevardului Ştefan cel Mare este finanţat de BERD, BEI şi Comisia Europeană. Valoarea acestuia este de 30 de milioane de euro.

Publika

Share
1.016 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *